flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

16 травня 2018, 09:58

10 травня  2018 року в Марганецькому міському суді Дніпропетровської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

       На захід прибули учні 9 класу Марганецької  спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 11.

       Метою заходу було набуття учнями навчальних закладів необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до Права.

       З учнями спілкувалися  голова суду  та суддя-спікер Хомченко Світлана Іванівна, керівник апарату суду Дарія Корнієнко, заступник керівника апарату суду Марина Омельченко  та старший секретар суду Наталія Вітько.

       Зустріч розпочалася розмовою Дарії Корнієнко та Марини Омельченко  з учнями про судову систему України, місце Марганецького міського суду Дніпропетровської області  у судовій системі України та про історію його створення, а також про те, хто працює у суді, розповіли дітям про символи судової влади, про роботу судді та те, які вимоги пред’являються до кандидатів на посаду судді.

       Під час екскурсії гості ознайомилися з приміщенням суду, були присутні при розгляді кримінальної справи, де спостерігали за порядком розгляду справи, фіксування судового процесу. Учні мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді від голови Марганецького міського суду Дніпропетровської області Хомченко Світлани Іванівни, яка з радістю відповіла на всі питання, які наразі хвилюють молодь.

       Школярі були ознайомлені із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій, відвідали архів суду, ознайомились з роботою канцелярії, де старший секретар суду Вітько Наталія розповіла присутнім про реєстрацію, рух документів, які надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3». Учні дізнались, що комп'ютерна програма сама розподіляє справи між суддями, що забезпечує неупередженість розгляду.

         Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію судді, та роботу суду, адже вони стануть перед вибором майбутньої професії.

         У фінальній частині зустрічі, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, учні висловили подяку керівництву суду за його проведення.

         Голова суду Хомченко Світлана Іванівна побажала учням успіхів у навчанні та натхнення.