flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду заяв, пов’язаних з черговими виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів

03 листопада 2015, 10:30

 25 жовтня 2015 року  відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" на  дільницях міста Марганця  Дніпропетровської області  відбулися чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

            З метою забезпечення права на судовий захист суб’єктів виборчого процесу під час виборів, з урахуванням вимог Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах, пов’язаних з виборами, в Марганецькому  міському суді Дніпропетровської області було  встановлено чергування суддів та працівників апарату на час виборчого процесу відповідно до наказу від 19.10.2015 року  № 19-а/г, а саме з 22  жовтня 2015 року до 27 жовтня 2015 року.

            За вищезазначений період підготовки та проведення  виборів до Марганецького міського суду подано одну  заяву про уточнення списків виборців та дві скарги на дії дільничних виборчих комісій міста  Марганець.  Заяву про уточнення списків виборців  залишено без розгляду за заявою позивача. Скарги на дії дільничних виборчих комісій м. Марганець повернуті позивачу у зв'язку з поданням ним позовних  заяв з порушенням правил підсудності, а саме вимог  ч.4 ст. 172 КАС України, яка зазначає що рішення, дії чи бездіяльність районних у містах виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії.