flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗАЛИШИТИСЯ НЕ МОЖНА РОЗЛУЧИТИСЯ!

09 липня 2019, 13:45

     Де в цьому реченні кожен з подружжя поставить кому? З початку 2019 року у провадженні Марганецького міського суду Дніпропетровської області перебувало 100 справ про розірвання шлюбу. З них станом на 01 липня 2019 року в 71 випадку шлюб розірвано, тобто юридично припинила своє існування 71 сім’я.

     Здебільшого причинами розірвання шлюбу позивачі вказують «несумісність характерів», однак чи справді це істині причини того, що один з подружжя пішов на такий крок?

     Зберегти сім’ю, зберегти теплі стосунки навіть після розірвання шлюбу – справа, яка потребує бажання і вміння домовлятися кожної сторони. Відповідальність за збереження стосунків у кожного 100 відсоткова, не можна тут розділяти її порівну за принципом 50/50, бо кожен бажав бути щасливим у цих стосунках на 100%, а не на 50.

     Розірвання шлюбу – має бути крайнім заходом, однак не варто забувати про те, що крім амбіцій та «доказувань» учасники подружжя мають можливість скористатися іншими засобами врегулювання конфлікту, на приклад, можна звернутися до сімейного психолога, взяти тайм-аут у стосунках, щоб зрозуміти чи потрібно розлучатися, переглянути свої принципи та картину світу, навчитися сприймати один одного цілісно і з перевагами, і з недоліками та не ідеалізувати партнера.

     Тому, тим, хто вирішив подати позовну заяву до суду про розірвання шлюбу перегляньте ще раз, чи всі засоби врегулювання конфлікту використані, бо в нових стосунках будуть нові випробування, будуть нові вимоги партнера, нові враження, нові ідеали, з якими також доведеться вчитися будувати щасливу  сім’ю.

 

Прес служба суду